Een goede website maken.

Als we een website maken, willen we natuurlijk gemakkelijk gevonden worden. Belangrijk is hierbij dat de zoekintentie overeenkomt met het onderwerp waarover jou website gaat.

Gemakkelijk gevonden worden is in veel gevallen een stappenplan volgen dat ook wel SEO (Search Engine Optimisation) genoemd wordt.

We kunnen een website optimaliseren op technische SEO en inhoudelijke SEO. Voorbeelden van technische SEO zijn o. a. mobiel vriendelijk maken en laadsnelheid van de pagina's verkorten.

Inhoudelijk zorgen we o.a. voor accurate titels en meta beschrijvingen, hoogwaardige en gestructureerde inhoud en gebruik van relevante en zoekwoorden.

Alle facetten van een website maken.

Technische SEO taken.

Het kiezen van het juiste platform of framewerk.

HTML was in het begin een kleine set van afspraken hoe men een pagina moest weergeven. Tegenwoordig heb je Content Management Systemen met vele (betaalde) opties, tot open source framewerken die ons helpen bij de bouw van een website.

Maak de website mobiel vriendelijk

Omdat mobiele apparaten tegenwoordig vaker gebruikt worden als computers, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website goed werkt op mobiele telefoons, tablets en computerschermen.

Volg en analyseer de werking van je pagina's:

Gebruik tools zoals Google PageSpeed Insights en Lighthouse om de technische werking en snelheid van je website te volgen en te analyseren. Hiermee kun je zien welke pagina's goed presteren en waar er mogelijk ruimte is voor verbetering.

Optimaliseer de laadsnelheid van je website

Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die snel laden. Comprimeer afbeeldingen, gebruik waar mogelijk caching en gebruik een betrouwbare, snelle web host. Gebruik alleen het nodige javascript en CSS om je laadsnelheid van je website te verbeteren.

Inhoudelijke SEO-taken.

Maak SEO-vriendelijke URL's, pagina- en hoofdstuk titels.

Kies relevante woorden die overeenkomen met de zoekintentie van de bezoeker bij elke inhoud. Titel en meta-omschrijving van de pagina zijn erg belangrijk. Specifiek wordt ook steeds vaker gevonden op, plaatjes-, video en hoofdstukken titels. Ook een betekenisvolle URL is belangrijk voor de vindbaarheid.

Maak waardevolle en relevante content:

Het creëren van waardevolle en relevante content is een van de beste manieren om je website te optimaliseren voor zoekmachines. Door met regelmaat nieuwe en betrouwbare content te publiceren die gerelateerd is aan je niche, bouw je autoriteit op en kom je hoger in de zoekresultaten.

Volg en analyseer bezoek statistieken:

Maak gebruik van tools zoals Google Analytics of Microsoft Clarity om de prestaties van je website te volgen en te analyseren. Krijg belangrijke inzichten welke pagina's goed worden bezocht en waar er ruimte is voor verbetering.

Navigatiestructuur interne en externe links

Navigatie wordt voor een belangrijk deel gedaan door het volgen van een link. Relevante links naar zowel interne- als externe bronnen helpen bij het SEO-proces. Het verkrijgen van een externe link naar je eigen site wordt ook wel backlinking genoemd. Het vormt een onderdeel van je linkbuilding strategie.

Brood op de plank met een goede website.

Stel we hebben bovenstaande allemaal perfect geregeld: We staan bovenaan in de zoekresultaten en worden regelmatig gevonden met de overeenkomende zoekintentie. Vele mensen hebben gevonden wat men zocht en iedereen is blij! Behalve dan dat er nog geen sneetje brood op de plank komt...

Daarom dan toch deel 2 van onze uitdaging: We gaan onze onderwerpen, waar je zo enthousiast over schrijft, aanbieden bij een adverteerder! Dit gebeurt soms direct, of middels een affiliate netwerk. Dit is een platform dat adverteerders en affiliates verbindt en transacties faciliteert.

Adverteerders die overeenkomstige onderwerpen hebben als jou website onderwerpen, zijn soms genegen samen te werken om hun producten of diensten via jou website (als affiliate) aan te bieden.

Via een unieke link op onze pagina, brengen we de bezoeker in contact met het product of dienst van de adverteerder. Gebeurt dit, krijgt de affiliate een commissie op basis van bijvoorbeeld verkopen, leads of clicks die gegenereerd worden. Laten we maar eens gaan kijken hoe we met Affiliated Marketing centjes kunnen gaan verdienen.